ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

H αγροτουριστική μονάδα Αραχωβίτικα Καλύβια βρίσκεται σε προνομιακή θέση των Καλυβιών στις Καρυές Λακωνίας, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου σε υψόμετρο 950μ.

Για να επισκεφτείς τα Αραχωβίτικα Καλύβια, ακολουθείς τον οδικό άξονα Τρίπολης – Σπάρτης, όπου υπάρχουν δυο διασταυρώσεις προς Καρυές: η μία βρίσκεται στο 24ο χλμ και η άλλη στο 32ο χλμ.

Από την είσοδο της Τρίπολης, στο 24ο χλμ. μετά την ένδειξη για Βούρβουρα και μετά την διάσχιση του Κάμπου, συναντάς δεξιά στο STOP, τον δρόμο της Σπάρτης. Στο σημείο αυτό γίνεται αναστροφή και στα 500μ. φτάνεις στον προορισμό σου.

Από την είσοδο της Σπάρτης, στο 32ο χλμ. ακολουθώντας τον δρόμο για το χωριό περίπου στα 3,5 χλμ, εισέρχεσαι στα Αραχωβίτικα Καλύβια, τα οποία είναι ορατά απ’ όλες τις διαδρομές.

Υπάρχουν και οι προσβάσεις από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, που γίνονται μέσω Καρυών, με κατεύθυνση την Σπάρτη. Η μία είναι από τον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας, ο οποίος απέχει 9χλμ. από τις Καρυές και η άλλη, από Καστάνιτσα – Κοσμά – Τσίντσινα ή Πολύδροσο, μέσω Βαμβακούς και Βαρβίτσας.

Προβολή Καρυές σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους