ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Η ιδέα ξεκίνησε από παλιά, τότε που κάναμε τα πρώτα μας πεζοπορικά βήματα και αναζητούσαμε χώρους ιδανικούς για τις δραστηριότητες μας. Πάντα υπήρχε στην άκρη του μυαλού, η σκέψη για την δημιουργία ενός πολυχώρου και ωρίμασε με το αντίκρισμα του μοναστηριακού συμπλέγματος των Καλυβιών στις Καρυές Λακωνίας.

Η παρέμβαση δεν επιτεύχθηκε σ’ αυτόν τον χώρο, αλλά στο απέναντι μοναχικό καλύβι, δέκα χρόνια μετά, όπου δημιουργήθηκε ένας μικρός οικισμός, βασισμένος σε υφιστάμενα χνάρια και κτίσματα.

Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου σε υψόμετρο 950 μ. Αγναντεύοντας το απόλυτο φυσικό τοπίο της περιοχής, χάνεσαι στο σύμπαν…, ξεφεύγει ο νους από την πραγματικότητα και χαλαρώνεις με την ηρεμία του, ακούγοντας στο βάθος τη απαλή μουσική της φύσης.

Η μονάδα, έχει αγροτουριστική μορφή με εναλλακτικές δραστηριότητες. Παρέχει την δυνατότητα ομαδικής ή ατομικής διαβίωσης, κοινωνικότητας ή απομόνωσης.

Είναι κατασκευασμένη με τις προδιαγραφές ξενοδοχείου κλασσικού τύπου τριών αστέρων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον χώρο.

Εξ’ ολοκλήρου πέτρινη με ξυλοδεσιές και ορατές σκεπές, παρέχει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις αυτής της κατηγορίας.

Αποτελείται από 10 ανεξάρτητα δωμάτια, δυναμικότητας 22 κλινών, τρία εκ των οποίων είναι απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το συνεκτικό τμήμα. Σ’ αυτά τα σπιτάκια, υπάρχει η πολυτέλεια της αυτονομίας με τη χρήση του τζακιού, του mini bar και του καφέ ή του τσαγιού.

Η αίθουσα του πρωινού με το μπαρ, βρίσκονται σε ανεξάρτητο, αλλά ενιαίο επίπεδο από το κτιστό καθιστικό, που περιβάλει το χωριάτικο τζάκι και είναι ενοποιημένο με την 50,00τμ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, παρουσιάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και πολυποίκιλες συναθροίσεις, μπορούν να υλοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τα μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και γευσιγνωσίας, παραδίδονται στο αντικρινό κτίριο, όπου ο φούρνος με τα ξύλα, η παραστιά και η ψησταριά, έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Εδώ μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας το γεύμα σας, να πειραματιστείτε, ακόμη και να διαγωνιστείτε.

Οι τολμηροί…, μπορούν να συλλέξουν από τον κήπο τα οικολογικά προϊόντα, τα αυγά από το κοτέτσι, να αρμέξουν στα γειτονικά μαντριά, να δοκιμάσουν μέρος της αγρο – κτηνοτροφικής ζωής, ερχόμενοι σε επαφή με τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.

Τα παιδιά, θα δουν από κοντά τα δένδρα και τα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή, θα γνωρίσουν τις καλλιέργειες, τα οικόσιτα, θα παρατηρήσουν τα πουλιά, θα παίξουν στο ύπαιθρο και την παιδική χαρά.

Μικρά καθιστικά σε επιλεγμένες θέσεις και διαδρομές, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη, να απολαύσει τις ιδιωτικές του στιγμές.

Τα Καλύβια, ως αλλοτινός σιτοβολώνας της περιοχής, κατακλύζονται από αλώνια ή διαμορφωμένα πλατώματα. Τα ευρισκόμενα μέσα στον χώρο της μονάδας, προορίζονται για πολιτιστικά δρώμενα και ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπου παρέχονται και υπηρεσίες catering.